We hebben een goede oplossing voor het stadiondossier van Brugge

"We hebben een goede oplossing voor het stadiondossier van Brugge"

20-11-2020 11:30 Laatste update: 11:47
13

Mag Club Brugge een nieuw stadion bouwen of niet? Dat dossier ligt vrijdag op tafel bij de Vlaamse Regering. Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft er vertrouwen in dat het nieuwe plan zal worden goedgekeurd. 

In het oorspronkelijke plan zou Club Brugge op dezelfde site blijven spelen, terwijl Cercle verhuist naar de Blankenbergse Steenweg. Met dat laatste ging de Raad Van State niet akkoord. Zonder goedkeuring van de Raad Van State kan dat stadion niet worden gebouwd.

Demir liet het dossier niet los en begon aan een nieuw plan. Daarin zijn er wijzigingen aangebracht over onder meer parking, waterbuffering en landschapsgebruik. Het nieuwe plan moest binnen de maand klaar raken, en dat is ook gelukt.

Bij Sporza klinkt Demir alvast hoopvol. "We gaan daar straks in de regering met de collega's over discussiëren. Ik ga daar niet op vooruitlopen. We hebben hard gewerkt, met de stad, de voetbalclubs en alle betrokkenen. Ik denk dat we een goeie oplossing hebben, die tegemoet komt aan de gegeven opmerkingen in het arrest", vertelt ze daar.