OFFICIEEL: Hao Wang (19) wordt eerste Chinese speler bij KAA Gent

OFFICIEEL: Hao Wang (19) wordt eerste Chinese speler bij KAA Gent

20-11-2020 11:00 Laatste update: 11:25
2

KAA Gent heeft Hao Wang onder contract gelegd. De Chinees trainde al mee op het Buffalo Talent Center, maar heeft nu ook mogen tekenen tot volgende zomer.

Wang is een veelzijdige middenvelder die al verschillende keren uitkwam met de Chinese jeugdelftallen. Op vijftienjarige leeftijd kwam hij al aan in Europa voor een schooluitwisseling. Hij kreeg eerder ook al een trainingsperiode van enkele maanden bij Olympique Lyon.

Nu ligt hij dus vast bij KAA Gent, dat hem zal inzetten bij de U21. Wang zelf is alvast klaar voor die uitdaging. "Alles gaat goed met me, en ik ben erg blij, ik kan het goed vinden met iedereen hier. De trainingen met mijn teamgenoten helpen me elke dag om vooruitgang te boeken. Hoewel Covid-19 ons verhinderde om vorig seizoen te eindigen, heb ik sinds juni hard getraind met het team om er dit seizoen te staan", laat de Chinees weten op de officiële website.

Wang heeft alvast een streepje voor ten opzichte van andere Chinese spelers. In tegenstelling tot veel van zijn landgenoten zou hij goed Frans en Engels spreken.