Nieuw bommetje: ‘Virton krijgt gelijk van BMA over behalen van proflicentie’

Nieuw bommetje: ‘Virton krijgt gelijk van BMA over behalen van proflicentie’

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 10:27vr 20-11-2020 om 10:27

RTBF meldt dat Virton geklijk krijgt van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) over het behalen van een proflicentie. Tot nu toe werd die niet toegekend door de Pro League.

Zo is er weer een nieuw bommetje onder het Belgische voetbal. ‘De hele zaak draait rond startrecht voor Virton in 1B, of niet. Alle instanties waren voordien van oordeel dat Virton geen recht had op een proflicentie en daarom teruggezet moest worden naar de tweede amateurklasse, wat ook zo gebeurde’, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het Hof van Beroep van Brussel vernietigde in september de belissing van het BMA om voorlopig geen maatregelen te nemen tegen de licentieweigering van Virton. De zaak kwam zo opnieuw voor terwijl de competitie al weken geleden gestart is. Nu vindt het BMA dat de mededingingregels geschonden werden in het licentiedossier.

De club moet volgend seizoen worden opgenomen in 1B. Als dat niet gebeurt dan komt er een schadevergoeding voor de Pro League. Virton eist ook vijftien miljoen euro omdat spelers de club hebben verlaten na het weigeren van de proflicentie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws