Club Brugge krijgt lof vanuit onverwachte hoek: Wat Club deed is schitterend

Club Brugge krijgt lof vanuit onverwachte hoek: "Wat Club deed is schitterend"

19-11-2020 21:32
10

RSC Anderlecht beschikt over een uitstekende jeugdopleiding. Het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES plaatste de paars-witte academie onlangs zelfs nog bij de absolute top van Europa. Maar de Brusselaars mogen zeker niet op hun lauweren gaan rusten, de concurrentie zit immers niet stil.

Voorlopig steekt RSCA er dus bovenuit in ons land. Ook qua doorstroming lijkt geen enkele club beter te doen, al is dat voor een deel ook uit financiële noodzaak. Maar de accommodatie is verre van optimaal. En daar kunnen andere ploegen van gebruik maken om een inhaalbeweging in te zetten. KRC Genk liet deze week bijvoorbeeld nog weten dat het concrete plannen heeft om de jeugdinfrasctuctuur te optimaliseren. En bij Club Brugge is dat inmiddels het geval.

Topscout Urbain Haesaert, momenteel aan de slag bij Ajax, waarschuwt zijn ex-club dan ook dat er dringend iets aan de accomodaties gedaan moet worden. "Wat Club Brugge gedaan heeft qua accommodatie voor de jeugd is schitterend, in Anderlecht is ook alle ruimte aanwezig om een mooie infrastructuur neer te zetten. De accommodatie helpt ook: dat stimuleert een speler om goed te zijn", vertelt hij bij Sporza.