Thorstvedt (Genk) en  Hanche-Olsen (Gent) vieren onverwacht debuut in mineur

Thorstvedt (Genk) en Hanche-Olsen (Gent) vieren onverwacht debuut in mineur

19-11-2020 10:53

KRC Genk en KAA Gent zijn een international rijker. Kristian Thorstvedt en Andreas Hanche-Olsen maakten immers woensdag hun debuut voor de Noorse nationale ploeg.

De 21-jarige middenvelder van KRC Genk en de 23-jarige verdediger van KAA Gent hadden normaal nog een tijdje moeten wachten op hun debuut bij de nationale ploeg, maar corona hielp ze een handje. Doordat bij Noorwegen zoveel spelers in quarantaine moesten, moest het land improviseren. Onder meer Simen Juklerod (Antwerp) mocht niet meer in actie komen.

Heel wat nieuwe jongens kregen een selectie. Uit België moesten naast Thorstvedt en Hanche-Olsen ook nog Mats Möller Daehli (KRC Genk) en Anders Kristiansen (Union) zich melden. Daehli en Hanche-Olsen begonnen in de basis. Voor de Buffalo was het zijn eerste cap. Thorstvedt vierde zijn debuut als invaller. Hij kwam uitgerekend zijn Genkse ploegmaat vervangen.

Ondanks de 'Belgische' inbreng geraakte Noorwegen niet voorbij Oostenrijk. In de 94e minuut zette Adrian Grbic de 1-1 eindstand op het bord. Door het gelijkspel eindigt Oostenrijk met 13 punten als groepswinnaar en promoveert het naar League A. Noorwegen blijft met 10 punten achter in League B.