Bayat: “Dubbele pet heeft me al meer problemen opgeleverd dan wat anders”

Bayat: “Dubbele pet heeft me al meer problemen opgeleverd dan wat anders”

19-11-2020 08:26
4

Mehdi Bayat is de sterke man bij Sporting Charleroi en de beleidsbepaler is ook de voorzitter van de voetbalbond. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Bayat zich uit over zijn dubbele functie in het voetbal.

Er wordt veel gezegd en geschreven over de dubbele pet in het voetbal. “Ja, men praat er de hele tijd over, maar er is nog niemand die me heeft verweten dat ik daarvan geprofiteerd heb. Ik zou zelfs verder gaan: mijn dubbele pet heeft me al meer problemen opgeleverd dan wat anders, op persoonlijk vlak. Ik heb bijna niet meer het recht om te spreken.”

“Een voorbeeld: Lucien D'Onofrio zei destijds dat ik het kampioenschap had stilgelegd, terwijl dat absoluut niet was wat ik wou. Ik heb het zelfs opgeschreven en naar iedereen gestuurd, maar als 17 van de 24 clubs je zeggen dat je moet stoppen, zeg je: 'Oké, dan stoppen we.'”

“Democratische principes zijn belangrijk voor mij. Overal waar ik zit, ben ik verkozen. En de beslissingen die ik genomen heb, zijn altijd gedragen door de administratieve raad of de algemene vergadering. Nooit heb ik ergens iets doorgeduwd omdat het me beter uitkwam”, aldus Bayat.