Rode Duivels bij laatste vier van de Nations League, maar wat nu? Een overzicht

Rode Duivels bij laatste vier van de Nations League, maar wat nu? Een overzicht

18-11-2020 23:52 Laatste update: 19-11-2020 15:44
25

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. Maar wat nu? Hoe verloopt het tornooi verder? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Nog slechts vier landen komen in aanmerking om Portugal op te volgen als winnaar van de Nations League. Naast België gaat het om Frankrijk, Spanje en Italië. In de halve finales kan België nog aan één van die drie landen gekoppeld worden. Op donderdag 3 december is de loting. Dan laat de UEFA weten wie er tegen wie speelt in de halve finales.

Belgen nog zeker twee keer in actie
De halve finales zijn niet met een heen- en een terugmatch. Voor ieder land staat er meteen een alles-of-niets-wedstrijd op het programma. De winnaars van de halve finales gaan door naar de finale. De twee verliezers spelen nog een match om te kijken wie de Nations League eindigt als derde.

Nog lang wachten
Op 6 en 7 oktober 2021 worden pas de halve finales afgewerkt. De finale en het duel om de derde plaats volgen dan weer op 10 oktober 2021. De vier matchen worden gespeeld in één land. De kans is groot dat alles zal doorgaan in Italië. Dat wordt tijdens de loting van de halve finales normaal gezien bevestigd. Het gastland speelt al op 6 oktober.