VP Rapport: Diamant na Gouden generatie absolute uitblinker, Chadli vreemde eend

VP Rapport: Diamant na Gouden generatie absolute uitblinker, Chadli vreemde eend

18-11-2020 23:11 Laatste update: 19-11-2020 12:35
36

De Rode Duivels hebben de laatste vier van de Nations League gehaald. Na de 4-2 zege tegen Denemarken stuurt VoetbalPrimeur.be de Belgen op rapport. Youri Tielemans was de absolute uitblinker. Nacer Chadli viel helaas tegen. 

Courtois – 6,5
Tot vijf minuten voor het einde van de match lag het cijfer van Courtois hoger, maar toen kwam er die terugspeelbal van Chadli. Het licht ging bij Courtois uit, iets wat hem zelden of nooit gebeurt bij de Rode Duivels. De 3-2 vergeven we Courtois evenwel zonder problemen, want zijn redding op Braithwaite bij een 1-1 stand was belangrijker in de partij.

Alderweireld – 6,5
De verdediger van Tottenham is een man van vele oorlogen. Tijdens een duel om de halve finales van een tornooi te bereiken kun je zonder problemen aan hem overlaten.

Denayer – 6
Speelde zeker niet slecht, maar was bij de Deense gelijkmaker even zijn man volledig kwijt. De bal week af, dat kan hij inderdaad als excuus inroepen.

Vertonghen – 6
Net zoals Denayer degelijk niet meer of niet minder. Op zijn 33e begint hij logischerwijze wat aan snelheid in te boeten. Gelukkig heeft hij ervaring zat. Het restant van de Nations League en het EK moeten nog net op topniveau lukken.

Hazard – 5,5
Broer Eden zat vast in Madrid door coronaperikelen. Thorgan speelde een ongelukkige eerste helft. Zijn voorzet bij de 3-1 gaf zijn match alsnog wat kleur.

Dendoncker – 5,5
Mocht samen met zijn voormalig maatje van Anderlecht, Tielemans, op het middenveld spelen. Deed het niet meteen beter dan de geschorste Witsel.

Tielemans – 9
Na de Gouden Generatie hebben de Rode Duivels nog diamant rondlopen. Tielemans speelde voortreffelijk tegen Denemarken. Schoot de Belgen al vroeg op voorsprong en had ook een voet in het tweede en derde doelpunt van de Belgen. Zijn razendsnelle herneming vlak voor de 2-1 was het kantelpunt van de match.

Chadli – 4
Door de afwezigheid van Meunier kwam Chadli in de ploeg. De man die normaal nooit ontgoochelt bij de Rode Duivels, ontgoochelde tegen Denemarken. Het gebrek aan wedstrijdritme viel voortdurend op. Had ook nog eens de pech dat een onschuldige terugspeelbal in eigen doel verdween. Het vatte de match van Chadli perfect samen. Alles zat tegen.

Mertens – 6
Aan inzet geen gebrek bij Mertens, maar het was niet zijn wedstrijd. Kreeg offensief veel minder klaar dan gewoonlijk.

Lukaku – 8
Lukaku is al maanden/jaren een garantie op doelpunten bij de Rode Duivels. When the Going Gets Tough, Lukaku Get Going. Moest in de eerste helft nog even het vizier scherpstellen toen hij een kopbal net langs zette, maar zette daarna de belangrijke 2-1 en 3-1 op het bord. Veel trainers dromen van een spits als Lukaku en dat is terecht. Big Rom is een doelpuntenmachine.

De Bruyne – 8
Het klinkt misschien wat raar, maar ondanks dat De Bruyne sterk speelde, een assist gaf en scoorde stond hij dit keer toch in de schaduw van Tielemans. KDB zal er niet om rouwen. Hij kan immers terugblikken op een goede match.

Invallers
Foket – Geen beoordeling
Viel pas in de 77e minuut in. De match was toen al gespeeld. Foket was in zijn geringe speeltijd wel nog goed voor de assist op de goal van De Bruyne. Knap!

Boyata – Geen beoordeling
Kwam pas in de 90e minuut Vertonghen vervangen.