Lukaku tussen de allergrootsten: enkel Gerd Müller doet beter voor zijn 28e

Lukaku tussen de allergrootsten: enkel Gerd Müller doet beter voor zijn 28e

18-11-2020 22:55
21

Romelu Lukaku heeft woensdagavond tegen Denemarken opnieuw getoond dat hij een neus voor doelpunten heeft. De spits scoorde op het veld van Oud-Heverlee Leuven zijn 56e en 57e interlandgoal. Daardoor komt hij in de geschiedenisboeken tussen de allergrootsten.

België was aan het strompelen tegen Denemarken, maar aan het begin van de tweede helft schoot Lukaku wakker. Hij scoorde twee keer op een kwartier tijd en komt daardoor aan 57 goals in het shirt van de Rode Duivels. Een indrukwekkend cijfer, zeker aangezien de aanvaller nog altijd maar 28 jaar is.

Op die leeftijd doet enkel Gerd Müller beter dan onze landgenoot. De legendarische Duitse aanvaller had op zijn 28e al 62 doelpunten gemaakt voor zijn land. In totaal maakte 'Der Bomber' 68 doelpunten voor Duitsland, maar daar had hij slechts 62 interlands voor nodig.

Lukaku heeft voorlopig 89 interlands gespeeld en scoorde daarin dus 57 keer. Van de nog actieve voetballers is Cristiano Ronaldo momenteel de beste internationale schutter met 102 goals in 170 matchen. De topschutter aller tijdens is Ali Daei (Iran) met 109 goals in 149 matchen.