Xavi 'toekomstige Ferguson' in Camp Nou: 'Maar we zijn Koeman dankbaar'

Xavi 'toekomstige Ferguson' in Camp Nou: 'Maar we zijn Koeman dankbaar'

18-11-2020 22:02

Xavi wilde er dit jaar nog niet aan beginnen, maar is voorbestemd om ooit trainer van FC Barcelona te worden. Presidentskandidaat Victor Font denkt zelfs dat Barça nog jarenlang vooruit kan met de illustere oud-middenvelder, die momenteel in Qatar zijn eerste meters als trainer maakt.

Font gaat binnenkort een gooi doen naar de presidentiële vacature in Camp Nou: Xavi speelt een cruciale rol in zijn project. "We hebben jaren geleden al besloten dat hij degene is waar onze organisatie omheen gebouwd moet worden", laat hij weten in een interview met Reuters. "Xavi zou dit jarenlang kunnen blijven doen, net als Sir Alex Ferguson bij Manchester United deed (van 1986 tot 2013, red.). Maar hij zou ook andere rollen in de organisatie kunnen vervullen: slechts weinigen hebben de leidinggevende kwaliteiten die hij heeft. We moeten hem minstens tien jaar voor de club behouden."

Dat hoeft overigens niet meteen gevolgen te hebben voor de zittende trainer Ronald Koeman. "We zijn Ronald dankbaar dat hij de uitdaging is aangegaan, in deze moeilijke tijden, en dat hij impopulaire maatregelen durft te nemen", aldus Font. "Xavi is pas veertig en heeft nog wat jaartjes voor zich, zei hij laatst ook tegen mij. Hij zal niet in conflict komen met Koeman."