Primeur voor Tielemans: eerste keer twee goals op een rij bij de Rode Duivels

Primeur voor Tielemans: eerste keer twee goals op een rij bij de Rode Duivels

18-11-2020 21:49 Laatste update: 22:11
1

Youri Tielemans heeft woensdagavond opnieuw gescoord voor de Rode Duivels. Het is voor de middenvelder van Leicester City de eerste keer dat hij in twee opeenvolgende matchen kan scoren bij de nationale ploeg.

Tielemans opende woensdagavond op het veld van Oud-Heverlee Leuven de score tegen Denemarken na amper drie minuten met een knap schot van juist buiten de zestien, net zoals hij dat afgelopen zondag deed tegen Engeland. 

Het is voor Tielemans zijn vierde doelpunt bij de Rode Duivels. Hij scoorde eerder al tegen Rusland en San Marino, maar het is de eerste keer dat Tielemans in twee opeenvolgende wedstrijden kan scoren voor de nationale ploeg.

In competitieverband is dat trouwens wel al een paar keer gelukt. Bij Leicester scoorde hij achtereenvolgens tegen Burnley en Southampton. Het lukte hem ook eens bij Monaco, toen hij scoorde tegen Marseille en Toulouse.

In zijn periode bij Anderlecht is het wel meer dan eens gebeurd dat Tielemans in twee opeenvolgende wedstrijden wist te scoren. In zijn laatste seizoen bij paars-wit scoorde hij immers achttien keer in totaal.