Bornauw: Na mijn fout had ik moeite om mij terug in de match te knokken

Bornauw: "Na mijn fout had ik moeite om mij terug in de match te knokken"

19-11-2020 16:00
14

In de gewonnen interland tegen Zwitserland (2-1) kreeg Sebastiaan Bornauw nog eens een kans bij de Rode Duivels, maar de verdediger kon allerminst overtuigen. Hij kreeg ook flink wat kritiek na zijn partij. Ook Bornauw beseft dat hij geen geweldige wedstrijd speelde.

"Ik zat tijdens de eerste tien minuten goed in de match. Na mijn fout die tot het eerste tegendoelpunt leidde, had ik moeite om mij weer in de wedstrijd te knokken", zucht Bornauw bij Sport/Voetbalmagazine. "Mijn ingesteldheid en de manier waarop ik de match had voorbereid waren nochtans prima."

Toch is hij naar eigen zeggen niet bezweken onder de stress. "Ik zal niet zeggen dat ik verlamd werd door de omstandigheden. Het klopt wel dat ik mij niet over dat dood punt heb kunnen heen zetten. En eigenlijk is dat niet eens onlogisch. Ik had mij mijn eerste basisplaats bij de Rode Duivels helemaal anders voorgesteld", geeft hij aan.

"In die context was het niet vanzelfsprekend om de knop meteen om te draaien. Nu ben ik er klaar mee. Nee, het was niet leuk om zoiets mee te maken. Maar ik kan er nu niets meer aan veranderen", aldus Bornauw.