'KAA Gent wilde De Decker in 2018 al bij Antwerp weghalen'

'KAA Gent wilde De Decker in 2018 al bij Antwerp weghalen'

19-11-2020 15:27
8

KAA Gent haalde afgelopen zomer Wim De Decker naar KAA Gent. De trainer werd eerst assistent van Jess Thorup, daarna van Laszlo Bölöni en is na dienst ontslag nu (interim-)trainer bij de Buffalo's. Al had het er ook anders kunnen uitzien voor De Decker.

De nu (interim-trainer) van KAA Gent was van 2017 tot medio 2020 assistent-trainer van Bölöni bij Royal Antwerp FC en verliet afgelopen zomer The Great Old voor de Buffalo's. Hij had dat echter ook vroeger kunnen doen, zo weet Sport/Voetbalmagazine.

Gent-voorzitter Ivan De Witte blijkt namelijk een grote fan te zijn van De Decker en deed in 2018 al een poging om De Decker naar Gent te lokken. Niet als trainer of assistent-trainer, maar wel als sportief directeur van de club. Een akkoord werd er niet gevonden, maar de interesse bleef wel.

Uiteindelijk belandde De Decker ook bij Gent en werd hij assistent van Jess Thorup. Inmiddels is hij ook interim-trainer geworden, maar helemaal overtuigen kon hij nog niet. Tot dusver was hij dertien partijen coach van Gent, waar hij er vier van won en acht van verloor. Hij speelde ook één keer gelijk.