'Twee jaar Preud’homme deed loonmassa bij Standard toenemen met tien miljoen'

'Twee jaar Preud’homme deed loonmassa bij Standard toenemen met tien miljoen'

18-11-2020 18:45

Standard zit in financieel moeilijk vaarwater, want het moet extra investeerders vinden om een licentie voor het seizoen 2021-2022 binnen te halen. Verder zal Standard ook snoeien in de loonlast. In dat opzicht was het vertrek van Michel Preud'homme welgekomen.

Sport/Voetbalmagazine schrijft namelijk dat het salaris van Preud'homme serieus woog op het budget van Standard. Ook had de ex-coach een grote invloed op het transferbeleid van de club. Onder leiding van Preud'homme steeg de loonlast van Standard van 29,8 miljoen euro naar 38,9 euro. Een stijging van bijna tien miljoen euro op twee jaar tijd dus.

Om dat probleem (deels) op te lossen wil Standard grootverdiener als Mehdi Carcela en Duje Cop van de hand doen. Mogelijk is ook een transfer van Zinho Vanheusden of Selim Amallah noodzakelijk om geld in het laatje te brengen. Wel kreeg Standard een opsteker deze week. Niemand minder dan Nacer Chadli (ex-Anderlecht) investeerde bijna één miljoen euro in het Immo-project van de Luikenaars.