OFFICIEEL: OH Leuven beloont Brys voor uitstekende seizoensstart na promotie

OFFICIEEL: OH Leuven beloont Brys voor uitstekende seizoensstart na promotie

18-11-2020 16:32
3

Het is grote liefde tussen Oud-Heverlee Leuven en Marc Brys. De ervaren trainer kwam deze zomer naar de studentenstad en loodste de club meteen naar de betere middenmoot in Eerste Klasse A. Daarvoor is hij nu beloond met een contractverlenging.

Via de officiële kanalen laat OHL weten dat Brys langer aan boord blijft. De oefenmeester zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2024. Dat is een behoorlijk lange termijn, maar de voorbije maanden leverde de nieuwe technische staf aan Den Dreef dan ook vakmanschap af. Nochtans heersten er bij zijn binnenkomst, in het midden van de zomer, flink wat twijfels.

OHL had zich dan wel verzekerd van promotie naar Eerste Klasse A, de spelersgroep leek een stevige kwaliteitsinjectie te kunnen gebruiken om daar ook een rol van betekenis te spelen. Begin augustus drukte K. Beerschot V.A. de Leuvenaars met de neus op de feiten in het uitgestelde titelduel. Brys bouwde echter zonder morren verder aan zijn elftal en boekte resultaat, zelfs zonder noemenswaardige aanwinsten.

Na elf speeldagen staat OHL nu op een fraaie achtste stek, met achttien punten. Degradatie lijkt dus al uit den boze. Bovendien presteerde de promovendus opvallend goed in de topwedstrijd. Zo trok het nog geen enkele keer aan het kortste eind in haar duels met de klassieke G5. Recent pakten Brys en co nog uit met een stuntzege tegen Club Brugge (2-1).