'Volgende domper voor Bosnië: positieve coronatest, 10 (!) afwezigen tegen Italië'

'Volgende domper voor Bosnië: positieve coronatest, 10 (!) afwezigen tegen Italië'

18-11-2020 14:14

Sead Kolasniac is positief getest op het coronavirus, heeft het Bosnische medium Klix woensdag bekendgemaakt. De 27-jarige verdediger van Arsenal speelde zondag nog negentig minuten mee tijdens Nederland-Bosnië-Herzegovina, maar kan woensdagavond naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen tegen Italië.

Kolasinac werd woensdag opnieuw getest en bleek positief te zijn, bericht Klix. De Bosnische voetbalbond moet het nieuws nog bevestigen, maar het ziet ernaar uit dat hij woensdagavond niet gaat meespelen in Sarajevo. Het is de zoveelste tegenvaller voor scheidend bondscoach Dusan Bajevic, die al een handvol spelers moest missen tijdens deze interlandperiode. Vedette Edin Dzeko en doelman Asmir Begovic zijn de bekendste namen van de negen afwezigen.

Bosnië en Italië trappen woensdag om 20.45 uur af, tegelijkertijd met Nederland en Polen. Als de Azzurri winnen van hun verzwakte tegenstander, zijn ze al zeker van groepswinst en een plek in de Nations League-Final Four. Mocht Italië punten laten liggen, dan kan Nederland bij een overwinning in Chorzów opnieuw groepswinnaar worden.