Dessers in Nederlandse media: Ik kwam naar Genk om eerste spits te zijn

Dessers in Nederlandse media: "Ik kwam naar Genk om eerste spits te zijn"

18-11-2020 12:15
12

Cyriel Dessers vertrok als topscorer van de Eredivisie naar ons land, maar zit nu op de bank bij KRC Genk. De spits vindt dat hij geduld moet hebben en is niet van plan om problemen te maken over zijn reserverol.

Volgens de Nigeriaans international heeft het hem niet meegezeten in zijn eerste maanden bij Genk, waar John van den Brom onlangs werd aangesteld als de nieuwe trainer. "Het was onrustig de afgelopen maanden", zegt Dessers tegen het Algemeen Dagblad. "Met drie verschillende trainers is het steeds aanpassen en wennen. Ik kwam hier om eerste spits te zijn, maar raakte geblesseerd. Paul Onoachu kwam erin en bij hem gaan alle ballen erin. Dan rest mij niets anders dan geduld hebben."

In vijf competitiewedstrijden mocht Dessers in de basis starten. In die duels kwam hij drie keer tot scoren, maar dat was niet genoeg om na zijn blessure weer terug in het elftal te komen. "Het is een topclub, de concurrentie is groot, dus ik weet hoe het kan gaan. Ik ben er niet boos over. Ik hou er ook niet van om alleen aan de korte termijn te denken. Ik heb me voorgenomen dat ik in het eerste seizoen de rust bewaar en in het tweede een gooi doe naar de titel van topscorer."