Rode cijfers bij Beerschot, maar: ‘Eigenaars passen verlies zelf bij’

Rode cijfers bij Beerschot, maar: ‘Eigenaars passen verlies zelf bij’

18-11-2020 11:45
11

Rode cijfers bij Beerschot, de Antwerpse club heeft in het boekjaar 2019-20 een verlies van 4,3 miljoen euro geleden. Bij Beerschot maken ze zich echter geen zorgen, de aandeelhouders dekken de verliezen af.

Sportief gaat het Beerschot voorlopig voor de wind, de jaarrekening is iets minder rooskleurig. Beerschot wist vorig seizoen 6,8 miljoen euro aan inkomsten ontvangen, maar gaf wel 11,8 miljoen euro uit. Dat zorgt voor rode cijfers, er werd een verlies van 4,3 miljoen euro geboekt. De rode cijfers gaan trouwens in stijgende lijn, vorig seizoen werd er 3,6 miljoen euro verlies gemaakt.

Ondanks de negatieve cijfers maken ze zich geen zorgen in de bestuurskamers van Beerschot, de aandeelhouders passen de verliezen namelijk zelf bij. Het Laatste Nieuws weet dat Francis Vrancken, prins Abdullah Bin Mosaad en Philippe Verellen zich hebben geëngageerd om de verliezen af te dekken. "Dat gebeurde al in maart dit jaar", wist Vrancken daarover te vertellen in diezelfde krant.

De eigenaars verwachten dan ook dat de club op een dag wel rendabel zal zijn, al zal dat ook nog niet meteen voor de aankomende jaargang het geval zijn. Het is overigens de loonmassa die het zwaarst op het budget weegt, die bedraagt 5,6 miljoen euro.