Thorup ziet Denen stunten: We hebben een perfect team

Thorup ziet Denen stunten: "We hebben een perfect team"

18-11-2020 11:15
7

Jess Thorup heeft in een interview met Het Belang van Limburg nog eens van zich laten horen. De huidige coach van het Deense FC Kopenhagen ziet de Rode Duivels niet zomaar winnen van Denemarken, die overigens ook een gouden generatie hebben.

De Rode Duivels en Denemarken mogen onder elkaar uitmaken wie zich kwalificeert voor de Final Four van de Nations League. Denemarken moet winnen, de Duivels hebben genoeg aan een gelijkspel. "Veel Denen verwachten dat België zal winnen, maar daar ben ik niet zo zeker van", waarschuwt Thorup.

"In de heenmatch waren wij toch 60 à 70 minuten de betere ploeg. Aanvallend beschikken we ook over enkele wapens, er liggen zeker kansen voor ons. Al had niemand verwacht dat we voor groepswinst zouden spelen", vervolgt Thorup. Dat Denemarken niet te onderschatten valt is duidelijk, de Denen beschikken zelf ook over een gouden generatie.

"Ik ken enkele van de talenten van mijn tijd bij de U21, ondertussen hebben ze zich ontwikkeld bij topclubs als Inter, Leipzig, Milan en Chelsea. Het andere deel van de selectie zit aan de top van zijn carrière, ik zou zeggen dat het een perfect team is. Er komen ook nog goede jaren aan, de U21 kon zich makkelijk plaatsen voor het EK", aldus Thorup.