Twee halve finalisten bekend, Rode Duivels weten (bijna) wat ze te wachten staat

Twee halve finalisten bekend, Rode Duivels weten (bijna) wat ze te wachten staat

17-11-2020 23:15 Laatste update: 18-11-2020 09:30
30

De groepsfase van de Nations League zit er bijna op. Sinds dinsdag kennen we twee halve finalisten van League A. De Rode Duivels weten dus bijna waar ze aan toe zijn als ze zich plaatsen voor de halve finales.

Het was al sinds vorige week zeker dat Frankrijk naar de Final Four mocht. Dinsdag speelden de Fransen thuis een overbodige match tegen Zweden. Les Bleus wonnen deze met 4-2 en eindigen zo met 16 punten. Frankrijk blijft zo in groep 3 Portugal voor. De Portugezen wonnen nog de eerste editie van de Nations League, maar stranden nu dus in de groepsfase.

Spanje walst over Duitsland
In groep 4 viel dinsdag de beslissing en hoe! Spanje en Duitsland beslisten in een rechtstreeks duel wie er naar de halve finales mocht. De Duitsers zagen sterretjes. Uiteindelijk haalde Spanje het met maar liefst 6-0. Door de overwinning springt Spanje in de stand over Duitsland. Spanje kroonde zich tot groepswinnaar met elf punten. Duitsland blijft achter met negen punten.

Italië, Nederland of Polen
In groep 1 valt pas woensdag de beslissing; Italië begint aan de slotspeeldag met negen punten. Dat is er één meer dan Nederland. Polen staat derde met zeven punten. Italië trekt woensdag naar Bosnië. Winnen de Italianen dan zijn ze zeker van groepswinst. Anders kunnen Polen en Nederland nog aan de haal gaan met de groepswinst. Beide landen hebben wel een zege nodig. Polen kan enkel nog met de groepswinst aan de haal als Italië verliest. Oranje kan ook over Italië springen als de Italianen gelijkspelen.

België heeft in groep 2 zoals geweten haar lot in eigen handen. Speelt het woensdag thuis minstens gelijk tegen Denemarken dan zijn de halve finales voor de Belgen een feit. De Denen kunnen enkel nog de groepswinst pakken als ze de Rode Duivels verslaan.