Lombaerts vol lof over ploegmaat bij de Belgen: Nooit grotere patron gezien

Lombaerts vol lof over ploegmaat bij de Belgen: "Nooit grotere patron gezien"

17-11-2020 22:39
8

Nicolas Lombaerts nam plaats in de podcast 'Top of The League' van HLN.be en VTM Nieuws en sprak er over zijn periode bij de Rode Duivels. Lombaerts sprak over wie de rol van leider nu op zich zal nemen nu enkele oudere spelers bijna aan hun laatste toernooien bezig zijn.

"De échte patron is naar mijn gevoel toch Lukaku. Hij is de man die het woord neemt en waar men tegen opziet. Hij is de ziel van de ploeg, wil alles spelen. Youri is daar nog te bescheiden in. Hij kan die positie nog niet innemen. Lukaku is de spil van het hele elftal, puur emotioneel en qua maturiteit", zegt Lombaerts in de podcast van HLN en VTM.

Martinez sprak op zijn persconferentie over het ideale voorbeeldspeler voor jeugdspelers en kwam terecht bij Youri Tielemans. Lombaerts ziet het op een andere manier dan de bondscoach. "Ik kan begrijpen dat Tielemans een voorbeeld is voor de jonge gasten, maar ook ik vind hem niet de patron van de ploeg. Die rol mag je hem ook niet toebedelen. Lukaku, De Bruyne en Courtois moeten die rol hebben. Romelu profileert zich en heeft het in zich om dat te doen, Tielemans is eerder stille leider. Wie de leider was in mijn tijd bij de Rode Duivels? Dan komt ik automatisch uit bij Vincent Kompany. Iemand zoals hem heb ik nooit ergens anders gezien in mijn carrière", geeft Lombaerts mee.