Spanje met anderhalfbeen in Final Four dankzij perfecte eerste helft

17-11-2020 21:39 Laatste update: 21:58
2

Dinsdagavond staan er enkele wedstrijden van de laatste speeldag in de groepsfase van de Nations League op het programma. Zo speelden onder meer Spanje tegen Duitsland om de groepswinst. Duitsland stond aan de leiding met 9 punten en Spanje telde één punt minder. Spanje maakte duidelijk dat de Nations League een doelstelling is want na 45 minuten stonden de Spanjaarden 3-0 voor tegen Duitsland.

Het thuisland speelde een perfecte eerste helft. Het versmachtte Duitsland met veel balbezit en veel beweging zonder bal. Iets na het openingskwartier brak Alvaro Morata de ban voor de Spanjaarden, het was een verdiende voorsprong. Spanje duwde verder door en kreeg enkele grote kansen op de 2-0 maar telkens stond een sterke Manuel Neuer in de weg. Iets voor het halfuur was Neuer dan toch geklopt, het was de ploegmaat van Kevin De Bruyne, Ferran Torres die Neuer te grazen nam.
Spanje vond het niet geruststellend genoeg en prikte nog een derde keer via een hoekschop. Duitsland ging met een 3-0 achterstand de kleedkamers in.

Spanje neemt zo een stevige optie op de groepswinst en het bijhorende ticket voor de Final Four.

Het enige negatieve aan de eerste helft voor de Spanjaarden zijn de twee blessuregevallen, Sergio Canales en Sergio Ramos moesten vroegtijdig het veld verlaten wegens een blessure.