Courtois in der tijd naar Barcelona? Courtois schenkt klare taal over de geruchten

Courtois in der tijd naar Barcelona? Courtois schenkt klare taal over de geruchten

17-11-2020 21:10
4

Thibaut Courtois is de nummer één doelman bij Real Madrid. In het afgelopen seizoen ontwikkelde hij zich tot één van de sleutelfiguren die Real Madrid de titel bezorgden. Maar enkele jaren gelden was een gerucht in omloop dat Courtois in onderhandelingen was met FC Barcelona, dat schrijft footballEspana.

Courtois heeft geruchten ontkend dat hij in het verleden een overeenkomst had met Barcelona om zich aan te sluiten bij de Catalaanse club: "Ik weet niet waarom dit is gezegd, maar dat is niet waar."

Zoals geschetst door Marca, de Belgische doelman reageerde met verbijstering op uitspraken van voormalig Blaugrana general manager Javier Bordas dat Barcelona een overeenkomst had met hem in 2014, maar de club koos in plaats daarvan Marc-Andre Ter Stegen aan te werven die zomer.

Dat was op het moment dat Courtois twee seizoenen op huurbasis aan de slag was bij Atletico Madrid, die hij aan een titel in 2014. Courtois werd verhuurd door Chelsea, bij wie hij vervolgens die zomer terugkeerde om eerste doelman te worden.

Marca citeerde de Belgische doelman tijdens een persmoment: "Het is niet waar dat ik een overeenkomst had. Ik was met Chelsea, ik speelde voor Atletico in bruikleen, ik wist dat ik terug zou keren naar Chelsea en wilde daar spelen. Ik weet niet waarom dit gezegd is, maar dat is niet waar. Ik denk niet dat ik commentaar moet geven op dingen die mensen in de krant zeggen over mij. Ik denk dat de mensen weten dat het altijd mijn droom is geweest om voor Real Madrid te spelen en dat ik daar gelukkig ben."

De voormalige Genk doelman is de laatste tijd steeds meer een belangrijke speler voor Los Blancos geworden. Hij won de Zamora award vorig seizoen voor de beste doelpunten-per-wedstrijden verhouding voor een doelman in La Liga.