Chadli heeft streepje voor om geschorste Meunier te vervangen: 'Wie anders?'

Chadli heeft streepje voor om geschorste Meunier te vervangen: 'Wie anders?'

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2020 om 19:44di 17-11-2020 om 19:44

De Rode Duivels kijken woensdagavond Denemarken in de ogen. Als de troepen van Roberto Martinez hun slotmatch in de groepsfase van de Nations League niet verliezen, stoten ze door naar de Final Four. Het basiselftal staat min of meer vast. Enkel op rechts ligt het nog wat open.

Normaal is Thomas Meunier daar de vaste waarde, maar de Ardennees liep tegen Engeland tegen een gele kaart te veel aan en is daardoor geschorst. Dat zou een mooie kans voor Timothy Castagne geweest zijn, ware het niet dat de zomeraanwinst van Leicester City in de lappenmand ligt. En dus zullen Nacer Chadli en Thomas Foket het (hoogstwaarschijnlijk) moeten uitvechten.

Het Nieuwsblad zet haar geld in op Chadli. 'Wie anders?', titelt de krant. 'Het énige dat un tout petit peu in Chadli's nadeel spreekt, is zijn beperkte speeltijd dit seizoen. De teller staat, als gevolg van wat kwaaltjes, op slechts elf minuten (waarin hij wel twee assists gaf) bij Basaksehir. Sinds Nieuwjaar kwam hij aan nauwelijks 197 minuten op clubniveau', houdt HNB toch nog een slag om de arm.

'Als één plus één nog altijd twee is, dan mag Chadli - die vertrouwd is met het systeem van de Rode Duivels en nog nooit ontgoochelde onder Martínez - morgen tegen Denemarken de geschorste Meunier vervangen op de rechterflank. Een basisplek voor Thomas Foket zou, gezien het belang van de interland, dan weer een verrassing zijn. Foket is weliswaar uitstekend op dreef bij Stade de Reims in de Franse Ligue 1, maar hij is op internationaal niveau nog onervaren', luidt het verdict van de krant.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws