Cercle-aanwinst wikt en weegt Jupiler Pro League: Ik vind het best ok

Cercle-aanwinst wikt en weegt Jupiler Pro League: "Ik vind het best ok"

17-11-2020 19:29

Cercle Brugge verzekerde zich tijdens de voorbije transferperiode van de diensten van Anthony Musaba. De Nederlandse winger kwam, niet toevallig, op huurbasis over van AS Monaco. In zijn eerste weken in de Jupiler Pro League is Musaba aangenaam verrast geraakt.

Vorig seizoen maakte onze noorderbuur nog negen treffers voor NEC Nijmegen. Nu probeert hij het te maken bij Cercle. "Voor mij is dit ook weer een niveau hoger, vergeleken met vorig seizoen", geeft Musaba toe op de website van Cercle. "Ik vind de Belgische competitie trouwens best ok. Het is een heel fysieke competitie en dat heb ik wel graag. Het gaat er bij momenten hard aan toe en het tempo ligt ook hoog. Persoonlijk leg ik de lat dan ook zo hoog mogelijk."

Op welke vlakken kan Musaba nog verbeteren? "Ik zou graag in elke wedstrijd alleen maar de goede keuzes maken om beslissend te zijn, maar ik weet dat ik daar nog progressie moet maken. Mijn gevoel tot nu toe is eerder positief. Mijn ambitie is om één van de meest bepalende spelers in de ploeg te zijn en om zo vaak mogelijk beslissend te zijn. Liefst vanop de flank waar ik mijn snelheid kan uitspelen. Maar ik scoor ook graag en ik kan ook best uit de voeten in de spits", verzekert hij. 

Toekomst bij Monaco ... of Real?
Hoewel Musaba nu voor Cercle uitkomt, zit hij met zijn gedachten nog steeds bij zijn moederclub. "AS Monaco heeft ervaring in het opleiden en brengen van jonge spelers", licht hij zijn keuze toe. "Heel veel jongeren breken door bij Monaco en hebben vervolgens een mooie carrière. Dat is natuurlijk ook mijn droom om door te breken en op een hoog niveau te kunnen en blijven spelen."

"Het eerste doel na dit seizoen is om terug naar Monaco te trekken en daar door te breken", draait Musaba niet rond de pot. "Mijn ultieme droom is om ooit op Wembley te kunnen spelen. De Engelse competitie is mijn favoriete competitie.  Manchester United en Real Madrid zijn mijn favoriete teams. Dat zou de ultieme droom zijn."