EK lijkt toch nog weg te glippen: Jonge Duivels staan bij de rust in het krijt

EK lijkt toch nog weg te glippen: Jonge Duivels staan bij de rust in het krijt

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2020 om 19:04di 17-11-2020 om 19:04

De Jonge Duivels moeten dinsdagavond hun laatste kans op een EK-ticket grijpen. Als de jongens van Jacky Mathijssen de drie punten meegraaien uit Bosnië-Herzegovina, stoten ze door als één van de beste tweedes in de voorronde. Bij de rust staat ons land echter op achterstand: 2-1.

De Jonge Duivels begonnen nochtans uitstekend aan de missie in Bosnië. Met onder meer Charles De Ketelaere en Sebastiaan Bornauw in de gelederen, allebei vorige woensdag nog bij de grote jongens aan de slag tegen Zwitserland, klommen ze al na zeven minuten op voorsprong. De Ketelaere stuurde Thibault De Smet in het straatje en die werkte beheerst af.

Geen vuiltje aan de lucht voor onze landgenoten, die simpel domineerden op een zware grasmat. Halverwege de eerste helft keerden de kansen echter volledig. Eerst werd slap verdedigen van Bornauw afgestraft, nadien pakte Sevkija Resic uit met een geweldig zondagsschot voorbij Arnaud Bodart: 2-1. Verder dan een schotje van Loïs Openda geraakten de Belgische youngsters voorlopig nog niet.

Na de pauze zullen de jonge Duivels uit een ander vaatje moeten tappen. Bij de huidige stand glipt het EK namelijk door de vingers weg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij de Jonge Duivels nog winnen van Bosnië?

Ja
28%
Nee, gelijkspel
27%
Nee, nederlaag
45%
(64 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws