Must-win tegen Denen: Eigenlijk een finale, dat moeten we in ons hoofd steken

Must-win tegen Denen: "Eigenlijk een finale, dat moeten we in ons hoofd steken"

17-11-2020 18:47

Voor de tweede keer in twee jaar tijd staan de Rode Duivels op de zucht van de UEFA Nations League. De ontnuchtering in Zwitserland (5-2) van 2018, morgen exact twee jaar geleden, ligt nog vers in het geheugen. Ook Thibaut Courtois is die uitschuiver nog niet vergeten.

"We mogen zeker niet denken dat we zomaar zullen winnen", blikt Courtois bij Het Nieuwsblad vooruit naar beslissende pot tegen Denemarken. Aan een punt heeft ons land voldoende om de Final Four te halen. Winnen de Denen, dan gaan zij naar het eindtoernooi. "We zullen het op het veld moeten tonen. Het is eigenlijk een finale, dat moeten we in ons hoofd steken", geeft onze nationale nummer één zijn teamgenoten al wat advies.

"Denemarken heeft een goed team, ze gingen in Engeland winnen. Het zijn toch ook allemaal spelers die in de Premier League, Bundesliga en La Liga spelen. We zijn heel gretig om iets te laten zien. Maar het wordt niet makkelijk. 3-0 of 4-0 is uit den boze", voorspelt Courtois.

Courtois was er zelf natuurlijk ook bij, destijds in Zwitserland. "Toen was de uitgangspositie nog rianter", beseft hij. "Twee jaar geleden mochten we zelfs met twee goals verschil verliezen. We stonden na tien minuten op een 0-2 voorsprong en dachten misschien dat we al gewonnen waren. Dat was fout. Maar we hebben er van geleerd. Daar ben ik zeker van."