Club Brugge roept ontbolsterde De Ketelaere uit tot 'Speler van de Maand' oktober

Club Brugge roept ontbolsterde De Ketelaere uit tot 'Speler van de Maand' oktober

17-11-2020 18:03
12

Charles De Ketelaere mag zich de beste speler van Club Brugge tijdens de voorbije maand oktober noemen. De regerende landskampioen heeft hem die onderscheiding alvast zelf toegekend.

De Ketelaere maakte de voorbije weken enkele keren furore in het shirt van Blauw-Zwart. Vooral op het terrein van Zenit Sint-Petersburg (1-2) blonk de stylist uit. Ondanks zijn jeugdige leeftijd was hij één van de besten in dat Champions-League-duel. Zijn winnende treffer in de slotfase was de absolute kers op de taart. Ook de wedstrijden nadien liet de linkspoot zich geregeld opvallen.

Dat had ook Roberto Martinez gezien. De bondscoach riep De Ketelaere prompt op voor zijn allereerste selectie bij de Rode Duivels. Afgelopen woensdag mocht hij zelfs zijn debuut maken in het slot van de oefenmatch tegen Zwitserland (2-1). Momenteel behoort De Ketelaere echter niet meer tot de groep van de grote jongens. Jacky Mathijsen rekent op hem voor het U21-duel met Bosnië. Als de jonge Duivels daar een goed resultaat neerzetten, mogen ze naar het EK, dat volgend jaar doorgaat.