België voorlopig primus van de Nations League

België voorlopig primus van de Nations League

17-11-2020 16:30
9

De Nations League is vijf speeldagen ver. Tot nu toe werkte men in Europa 134 van de 166 matchen van de groepsfase af. Naast het feit dat de Rode Duivels groepsleider zijn in hun groep, zijn ze ook nog het beste in een nevenklassement. Geen enkel ander land scoorde immers tot nu toe zo vaak als de Rode Duivels.

In haar eerste vijf wedstrijden van de groepsfase wist België maar liefst twaalf keer te scoren. De Noren komen het dichtst in de buurt. Noorwegen in League B trof  elf keer raak. Het zal niet verbazen dat Erling Braut Haaland daar voor iets tussen zat. De spits van Dortmund was in deze Nations League al goed voor zes rozen. Hij is daarmee ook voorlopig de topschutter van de competitie. Noorwegen speelt op de slotspeeldag op verplaatsing tegen Oostenrijk, de leider van League B groep 1.

In elk van haar vijf groepswedstrijden wist België minstens één keer te scoren. Voor België zijn Romelu Lukaku en Dries Mertens momenteel de topschutters. De aanvallers van respectievelijk Inter en Napoli scoorden de voorbije maanden elk drie keer in de Nations League. De teller van Michy Batshuayi staat op twee. In de 5-1 zege tegen IJsland maakte de spits Crystal Palace zijn beide goals. Verder scoorde voor ons land nog: Jason Denayer, Axel Witsel, Jérémy Doku en Youri Tielemans. Het trio was telkens één keer aan het feest.

Landen met het meeste doelpunten:
01. België – 12 doelpunten
02. Noorwegen – 11 doelpunten
03. Duitsland – 10 doelpunten
04. Portugal – 9 doelpunten
05. Rusland – 9 doelpunten