Anderlecht volgt advies van de Pro League: Dubbele planning gemaakt

Anderlecht volgt advies van de Pro League: "Dubbele planning gemaakt"

17-11-2020 12:30
5

De Pro League heeft de Belgische clubs aangeraden om niet op winterstage te gaan. Anderlecht gaat dat sowieso al niet doen. CEO Karel Van Eetvelt geeft aan dat ze een oplossing zoeken in België.

"Tijdens de afgelopen zomer was er nog veel onduidelijkheid over deze winterperiode en hebben we een dubbele planning gemaakt", legt hij uit aan Sporza. "Het plan om een winterstage te doen in het buitenland hebben we door de omstandigheden vrij snel verlaten. We bekijken nu de mogelijkheden om in België een stage te organiseren, maar de kans dat we ons verplaatsten zal klein zijn. We gaan bekijken hoe we het kunnen organiseren binnen ons eigen trainingscentrum."

Nochtans vindt Van Eetvelt een buitenlandse stage wel nuttig. "Het is het moment dat je een tweede keer in het seizoen aan conditieopbouw kan doen en het is gekoppeld aan rustperiodes. Dat is belangrijk om aan blessurepreventie te doen en spieren en pezen rust te gunnen."

Afreizen naar het buitenland zou echter een kaakslag zijn voor fans die niet op reis kunnen. "Ik begrijp die kritiek. Maar ter verdediging van het voetbal, vanuit het beleid en zelfs de virologen is er ook de vraag om ontspanning aan te bieden. Dus we hebben ook een maatschappelijke rol. Bovendien hebben we als voetbal beslist om zelf een streng protocol op te stellen en vergeet ook niet dat we alle controles zelf betalen."