Amuzu ziet pijnpunt bij jonge Duivels: Was bij Anderlecht al het geval

Amuzu ziet pijnpunt bij jonge Duivels: "Was bij Anderlecht al het geval"

17-11-2020 11:45 Laatste update: 11:47
20

De Belgische beloften moeten dinsdag vol aan de bak tegen Bosnië-Herzegovina. Na de pijnlijke nederlaag tegen Moldavië moeten de beloften winnen om naar het EK te kunnen. Albert Sambi Lokonga, Francis Amuzu en Sebastiaan Bornauw beseffen dat hun team een schitterende uitgangspositie heeft weggeschonken. 

"Het is een campagne met hoogtes en laagtes", benadrukt Sambi Lokonga bij Sport/Voetbalmagazine. "Dat is typisch voor de generatie '99. Wij zitten gewoon zo in elkaar. Er zit veel talent in de groep, maar als het te gemakkelijk is, hebben we de neiging om niet te veel te forceren en geen extra inspanningen te leveren. En dat keert zich dan tegen ons. Spelen we tegen Duitsland, dan is iedereen wakker en dan maakt iedereen zijn meters. Het is niet anders..."

Ploegmaat Francis Amuzu treedt hem volmondig bij. "Ik zou het willen omschrijven als de stommiteiten van de mannen van '99. Dat was bij Anderlecht al het geval. Bij de jeugd vlamden we tegen Club Brugge en Standard, maar we verloren altijd van ploegen als Waasland-Beveren."

Sebastiaan Bornauw kent het probleem ook. "Het overkomt ons al jaren. Ik herinner mij dat we met de U19 een cruciale match verloren tegen Macedonië, waardoor we drie dagen later verplicht waren om in Zwitserland te gaan winnen. We speelden een wereldmatch en wonnen uiteindelijk met 3-5. Als het moet, staan we er altijd, maar we zijn specialisten in het veroorzaken van kleine drama's."