Verdediger Faes over Rode Duivels: “Martinez heeft nog geen contact gezocht”

Verdediger Faes over Rode Duivels: “Martinez heeft nog geen contact gezocht”

17-11-2020 07:44
3

De laatste maanden gaf bondscoach Roberto Martinez enkele debutanten hun kans bij de Rode Duivels. Verdediger Wout Faes van Stade Reims is nog niet opgeroepen.

Tegenover Het Nieuwsblad laat de ex-KV Oostende en RSC Anderlecht-speler zich uit over de situatie. De centrale verdediger kreeg tot nu toe nog een telefoontje van Martinez. “Als er jongens van de Rode Duivels terugkeren naar de beloften zijn we uiteraard allemaal benieuwd hoe het er bij de grote jongens aan toe gaat.”

“Natuurlijk kriebelt het ook bij mij. Maar dat er al zoveel jongens werden opgeroepen toont ook aan dat Roberto Martinez onze prestaties volgt en dat hij rekening houdt met ons. Of de bondscoach al contact heeft opgenomen met mij? Nee. Ik moet nu gewoon blijven werken. Als de tijd rijp is, zal ook mijn kans wel komen.”

In de Ligue 1 houdt Faes zich sterk staande. “Het doet deugd om meteen zoveel te kunnen te kunnen meedoen. De ploeg liet van in het begin horen dat het plan was om mij veel te laten spelen, maar uiteindelijk moet je je plaats nog altijd zelf afdwingen.”

“Dat ik soms kritiek kreeg in Oostende? Natuurlijk deed dat iets met me. Maar ik denk niet dat ik er mijn prestaties ooit door heb laten beïnvloeden. Ik sta mentaal sterk genoeg in mijn schoenen en uiteindelijk word je van die kritiek alleen maar sterker”, aldus Faes.