'Polen moet het waarschijnlijk zonder hun topspits doen in cruciaal duel'

'Polen moet het waarschijnlijk zonder hun topspits doen in cruciaal duel'

16-11-2020 23:41

Het Poolse elftal moet het komende woensdag in het Nations League-treffen met Oranje misschien stellen zonder Robert Lewandowski. Diverse Poolse media melden dat de topspits last heeft van een blessure.

In de wedstrijd tegen Italië, die Polen met 2-0 verloor, kreeg Lewandowski last van een spierblessure. Hij maakte de wedstrijd wel vol, maar Sportowe Fakty schrijft dat hem dat geen goed deed. De spits van Bayern München maakte voor de vierde keer op rij de negentig minuten vol in een officiële wedstrijd en dat heeft volgens het Poolse medium 'zijn weerslag op zijn lichaam'.

Voorlopig blijft Lewandowski bij de selectie van het Poolse elftal en is het nog wel even onzeker of hij woensdag in Chorzów mee kan spelen tegen het Nederlands elftal. Duidelijkheid daarover wordt pas op de dag zelf verwacht.

De Polen kunnen de Nations League-poule nog winnen. Dan moeten ze van Oranje winnen en hopen dat Italië van Bosnië en Herzegovina verliest. Het Nederlands elftal hoopt ook dat de Italianen punten laten liggen, want dan kunnen zij met een overwinning op Polen nog naar de Final Four van de Nations League.