KRC Genk kent positieve financiële balans na vorig seizoen

KRC Genk kent positieve financiële balans na vorig seizoen

16-11-2020 22:10
21

Heel wat clubs zijn op financieel vlak zwaar getroffen door de coronacrisis. In België is er echter één opvallende uitzondering te zien: KRC Genk. De Limburgers boekten vorig jaar een recordomzet van 127 miljoen euro. Dat gigantische bedrag is meteen goed voor een Belgisch record. 

Volgens Het Laatste Nieuws heeft KRC Genk het boekjaar afgeklokt met een omzet van 127 miljoen euro. Dat is een stijging van 71 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar. De uitstekende cijfers zijn volgens de krant te wijten aan de verkoop van topspelers als Sander Berge, Leandro Trossard, Ally Samatta en Ruslan Malinovsky. Zij zorgden ervoor dat er heel wat transferinkomsten aan de jaarrekening toegevoegd mochten worden. 

Nooit eerder kon een Belgische club zulke recordcijfers voorleggen. Het vorige record stond nog op naam van RSC Anderlecht, dat in 2017 een omzet van 104,5 miljoen euro boekte.  De jaarrekening van Club Brugge werd overigens nog niet bekendgemaakt, al blijft het nog maar de vraag of Blauw-Zwart de Genkse cijfers kan evenaren.