Meunier na zoveelste wedstrijd met Rode Duivels: Dit tempo is niet vol te houden

Meunier na zoveelste wedstrijd met Rode Duivels: "Dit tempo is niet vol te houden"

16-11-2020 19:50 Laatste update: 19:50
11

Door de coronacrisis en het geteisterde seizoen 2019-2020 klagen verschillende spelers over de drukke kalender op dit moment. Zo hekelde Kevin De Bruyne de vele interlandbreaks al, maar ook Thomas Meunier vindt de vele matchen met de Rode Duivels een last.

België speelt tegen Denemarken zijn derde wedstrijd in zeven dagen. Te veel volgens Meunier, die met Borussia Dortmund in de Champions League al geregeld midweekwedstrijden moet spelen. "Dit tempo is niet vol te houden", aldus de rechtsachter bij RTBF. "Dat is geen klacht, maar een vaststelling.”

Zo hoopt Meunier dat er in de toekomst toch rekening wordt gehouden met extreem drukke kalenders. "Het zou interessant zijn als er een spelersvakbond zou zijn die over dat soort zaken zou kunnen onderhandelen met de FIFA en UEFA. Maar op dit moment is er niemand die ons echt vertegenwoordigd", besluit hij.

Meunier zelf zal in deze interlandbreak trouwens op twee wedstrijden blijven steken. De vleugelverdediger van de Rode Duivels pakte tegen Engeland – net als Axel Witsel – zijn tweede gele kaart in deze Nations League-campagne, waardoor hij geschorst is voor het duel tegen Denemarken.