Verdedigers van Liverpool vallen één voor één uit: 'Maar niet transfermarkt op'

Verdedigers van Liverpool vallen één voor één uit: 'Maar niet transfermarkt op'

16-11-2020 17:45
3

Liverpool gaat tegen alle verwachtingen in niet de transfermarkt op, meldt The Athletic maandag. De volledige defensie van de regerend Premier League-kampioen is momenteel geblesseerd, maar Liverpool lijkt het niet nodig te vinden om een extra centrale verdediger aan de selectie toe te voegen.

Virgil van Dijk en Joe Gomez vormden het vaste centrale duo tijdens het kampioensseizoen, maar hebben allebei een zware knieblessure opgelopen. Middenvelder Fabinho – momenteel ook licht geblesseerd – Joël Matip en de onervaren Nathaniel Phillips en Sepp van den Berg zijn momenteel de enige alternatieven. Desondanks gaat Liverpool in januari niet de transfermarkt op, claimt The Athletic: The Reds willen blijven roeien met de riemen die ze hebben.

De ploeg van Jürgen Klopp zit sowieso niet ruim in de verdedigers, met de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op 1 december in het verschiet. Rechtsback Trent Alexander-Arnold lijkt die wedstrijd sowieso niet te gaan halen, terwijl linksback Andy Robertson ook geblesseerd is geraakt tijdens de interlandperiode. Middenvelders Jordan Henderson, Thiago Alcântara en Alex Oxlade-Chamberlain zitten ook al in de lappenmand.

Liverpool gaat sowieso drukke weken tegemoet. Premier League-koploper Leicester City is de eerste tegenstander na de interlandbreak, daarna volgen drie Champions League-duels in drie weken: Atalanta Bergamo, Ajax en FC Midtjylland zijn de tegenstanders.