Breaking news

‘Onze coëfficiënt’: donker jaar op komst, maar niet doemdenken op langere termijn

Lucumi (KRC Genk) draait mee met Europese top, Deschacht verrassende tweede in JPL

Lucumi (KRC Genk) draait mee met Europese top, Deschacht verrassende tweede in JPL

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 15:13ma 16-11-2020 om 15:13

De Belgische competitie wordt weleens gezien als een fysiek stevige competitie waarin heel wat (lucht)duels worden uitgevochten. Dat betekent dat we ook fysiek sterke verdedigers in onze competitie hebben rondlopen. Eén van die verdedigers, Jhon Lucumi, blijkt alvast een meester in de lucht te zijn.

Het statistiekenbureau CIES Football Observatory zocht namelijk uit welke verdedigers de beste koppers zijn in de tien beste Europese competities. Uit de cijfers blijkt dat er in de top tien ook één speler uit onze competitie staat: Jhon Lucumi. De verdediger staat op een gedeelde zevende plek met Olivier Boscagli (PSV Eindhoven) en Lorenzo Tonelli (Sampdoria UC).

Uit de cijfers bleek dat Lucumi maar liefst 87,5% van zijn luchtduels wist te winnen. De speler van Genk ging er dit seizoen 24 aan en won er daar ook 21 van. Daarmee is hij met verre voorsprong de best koppende verdediger in onze competitie.

De eerste achtervolger in de Jupiler Pro League is verrassend Olivier Deschacht, die 79,4% van zijn luchtduels won. 27 van zijn 34 luchtduels werden gewonnen door de ervaren pion. Hij wordt achtervolgd door Naomichi Ueda (Cercle Brugge, 76,7%), Arthur Theate (KV Oostende, 76,6%) en Joachim Van Damme (KV Mechelen, 75%).

De top 10:
Kurt Zouma (Chelsea, 96,3%)
Berat Djimsiti (Atalanta BC, 95,7%)
Harry Maguire (Man United, 90%)
Raphael Varane (Real Madrid, 88%)
Pablo Nacimento (Girondins Bordeaux, 88%)
Sebastian Holmen (Willem II, 88%)
Jhon Lucumi (KRC Genk, 87,5%)
Olivier Boscagli (PSV, 87,5%)
Lorenzo Tonelli (Sampdoria UC, 87,5%)
Yerry Mina (Everton FC, 86,2%)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws