KV Kortrijk wacht al tien jaar op doorbraak jeugdspeler: Spijtig

KV Kortrijk wacht al tien jaar op doorbraak jeugdspeler: "Spijtig"

16-11-2020 15:29

Met Jelle Schelstraete heeft de KBVB een nieuwe assistent-technisch directeur in huis genomen. De dertiger moet op termijn Roberto Martinez vervangen als technisch directeur. Eerder was hij tien jaar in dienst als jeugdmanager van KV Kortrijk, maar jeugdspelers braken amper door bij KV Kortrijk.

Schelstraete was tien jaar actief bij KV Kortrijk, maar in die periode brak geen enkele jeugdspeler door bij de Kortijkzanen. "Neen, en dat is wat mij nog altijd... ik ga niet zeggen frustreert, maar... het is spijtig", geeft hij aan in Sport/Voetbalmagazine.

Toch ziet Schelstraete de toekomst wel positief in bij KVK. "Al zijn we met de vernieuwde opleiding, die er nu vijf à zes jaar staat, wel weer progressie aan het maken. Maar dat zelfs jongens met uitzonderlijke kwaliteiten als Medjon Hoxha, Tyron Ivanof en Liam Prez door omstandigheden geen vaste waarde zijn geworden, betreur ik nog altijd heel erg", klinkt het.

"Ik ben nu wel tevreden dat Maxim De Man derde doelman is en dat Yani Van Den Bossche onlangs zijn debuut maakte. Een club als KVK verliest onderweg ook wel wat talent, zoals Vic Chambaere aan Genk, Timon Vanhoutte aan Anderlecht en Benjamin Pauwels aan Gent", aldus Schelstraete.