'Daehli en Thorstvedt (KRC Genk) kanshebbers voor noodteam van Noorwegen'

'Daehli en Thorstvedt (KRC Genk) kanshebbers voor noodteam van Noorwegen'

16-11-2020 09:01
7

Bij het Noorse voetbalelftal zit men met coronazorgen nadat aanvoerder Elabdellaoui positief testte op het Covid-19 virus. De Noren zagen daardoor hun wedstrijd van zondag tegen Roemenië afgelast worden. Nu mogen KRC Genk-spelers Kristian Thorstvedt en Mats Daehli wel beginnen hopen.

Door de positieve test van Elabdellaoui besloot de UEFA om het duel van Noorwegen tegen Roemenië af te gelasten. De Noorse gezondsheidautoriteiten eisten dan weer dat het hele team tien dagen in quarantaine zou gaan. Inmiddels zoekt  men bij de Noorse bond wel naar een oplossing voor de partij tegen Oostenrijk komende woensdag.

En dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de Noorse Genk-speler Thorstvedt en Daehli. Volgens Het Belang van Limburg maken zij namelijk deel uit van het noodteam van Noorwegen, al is de selectie nog niet officieel. Voor Thorstvedt zou het zijn debuut bij de Noren kunnen betekenen. Hij speelde enkel nog voor de beloften van Noorwegen. Daehli kwam wel al 23 keer uit voor de nationale ploeg van Noorwegen.