'Nieuwe Simons' verliet Club Brugge voor Italië: Heb er erg goede periode gehad

'Nieuwe Simons' verliet Club Brugge voor Italië: "Heb er erg goede periode gehad"

16-11-2020 08:45

Bij Club Brugge werd hij door Johan Boskamp nog naar voren geschoven als de opvolger van Timmy Simons, maar een doorbraak bij Blauw-Zwart zat er voor Daouda Peeters echter niet in. De nu 21-jarige middenvelder koos als tiener voor een vertrek richting Italië. Hij doet nu zijn verhaal.

Peeters was nog geen zestien jaar oud en kreeg toen al te horen dat Boskamp de nieuwe Simons in hem zag. "Een groot compliment", vertelt Peeters nu bij Het Nieuwsblad. "Natuurlijk was Timmy Simons één van de spelers naar wie ik opkeek. Je probeert je altijd te spiegelen aan de voetballers die op dezelfde positie spelen als jij", geeft hij aan.

Ook bij Club Brugge zag men veel in Peeters, maar de middenvelder besloot uiteindelijk om in de zomer van 2018 toch richting Italië te trekken. Hij speelde er voor Sampdoria, waar hij indruk maakte op Juventus. "Ik heb een erg goeie periode gehad in Brugge, maar soms lopen de zaken nu eenmaal niet zoals je zou willen", aldus Peeters.

Inmiddels traint de belofteninternational wel mee met de A-kern van Juventus, maar speelt hij vooral voor het B-elftal van Juventus, dat in de Serie C uitkomt. Peeters mocht wel al één keer uitkomen voor de grote jongens van Juve.