Viertal van Anderlecht kan Kompany niet overtuigen: 'Door het ijs gezakt'

Viertal van Anderlecht kan Kompany niet overtuigen: 'Door het ijs gezakt'

16-11-2020 07:14
24

Ook tijdens de interlandbreak speelde RSC Anderlecht nog voetbal en werkte het twee oefenpartijen af. Het verloor vrijdagmiddag van het Franse RC Lens met 1-3 en won de dag daarop met 0-2 van Charleroi. Tegen RC Lens konnen enkele pionnen niet overtuigen.

Tegen Charleroi deed RSC Anderlecht het nog met een piepjong elftal, maar tegen RC Lens kregen flink wat ervaren spelers uit de A-kern de kans om zich te bewijzen aan coach Vincent Kompany. Dat deden ze volgens SudPresse echter niet. Zo zakten Zakaria Bakkali, Derrick Luckassen, Landry Dimata en Michel Vlap volgens het Waalse medium volledig door het ijs.

Het viertal kreeg nog eens speeltijd, maar kon allerminst overtuigen. Luckassen lijkt niet meteen te moeten vrezen voor zijn speeltijd, maar voor Bakkali en Vlap wordt het ongetwijfeld moeilijk om nog een basisplek te bemachtigen. Bakkali kreeg dit seizoen nog twee partijen de kans om zich te bewijzen en kon daarin andermaal amper iets van waarde zijn voor Anderlecht. Sinds zijn slechte partij tegen Club Brugge zat hij niet meer in de selectie van Anderlecht.

Ook Vlap krijgt amper nog speeltijd bij Anderlecht en moet het voorlopig doen met drie partijen. Sinds zijn blessure en coronazorgen van eind augustus speelde hij nog maar één minuutje voor Anderlecht, een invalbeurt tegen Oud-Heverlee Leuven.