Bondscoach Martinez: We waren efficiënt voor doel

Bondscoach Martinez: "We waren efficiënt voor doel"

15-11-2020 23:50
1

Roberto Martinez vierde zijn 50e interland met de overwinning tegen Engeland. De Rode Duivels wonnen met 2-0 dankzij doelpunten van Dries Mertens en Youri Tielemans. Roberto Martinez was na de wedstrijd tevreden over de prestatie.

Martinez heeft indrukwekkende statistieken als coach van België. In zijn 50 interlands als hoofdcoach van de nationale ploeg verloor hij maar vier keer. Ook zondagavond won Martinez en de Rode Duivels hun wedstrijd. Hij was tevreden over de teamprestatie die zijn jongens brachten op het veld.

"Zoals verwacht, was het een erg competitieve wedstrijd. Alles wat we in de heenwedstrijd niet deden, deden we vanavond wel: we waren efficiënt voor doel en hielden verdedigend het hoofd koel. In de eerste helft voelden we ons sterk en hadden we de controle. Daarna was Engeland dan weer sterker. Ze namen risico's en duwden ons sterk terug, waardoor wij ons ritme niet vonden en niet in ons spel kwamen. Op de tegenaanval kwamen we ook tot een aantal kansen, maar een gebrekkige laatste pass zorgde er voor dat dat geen grote kansen werden", liet de bondscoach weten na de wedstrijd.