Nederland pakt eerste zege onder De Boer en blijft op koers voor Final Four

15-11-2020 19:57 Laatste update: 19:58

Het Nederlands elftal heeft zondagavond de eerste zege onder bondscoach Frank de Boer geboekt en blijft daardoor op koers voor de Final Four van de Nations League. Bosnië-Herzegovina was in Amsterdam een maatje te klein door goals van Georginio Wijnaldum (2) en Memphis Depay werd het 3-1.

Oranje had iets goed te maken na het gelijkspel (0-0) in de vorige ontmoeting met Bosnië. De ploeg van De Boer schoot goed uit de startblokken. Owen Wijndal, die met zijn sterke optreden tegen Spanje een basisplaats had verdiend, raakte binnen enkele minuten de paal met een bal die als voorzet was bedoeld.

Even later werd Nederland alsnog beloond. Denzel Dumfries gaf Wijnaldum het openingsdoelpunt op een dienblaadje. Na dertien minuten was het al een tweede keer raak. Wijnaldum scoorde opnieuw, dit keer op aangeven van Steven Berghuis. De Feyenoord-speler kopte een voorzet van Memphis Depay slim terug.

Na levensgrote kansen voor Berghuis en Memphis na rust, was het na 54 minuten voor de derde keer raak. Memphis maakte zijn twintigste interlandtreffer met dank aan Dumfries, die voor zijn tweede assist van de avond tekende. Toch bleef het opletten voor Oranje, helemaal toen Smail Prevljak ongehinderd de 3-1 mocht maken.

Nadien kwam Oranje niet meer in de problemen. Door de overwinning blijven ze in de race voor de Final Four van de Nations League. Dan moeten koploper Polen en Italië, die elkaar zondagavond treffen, wel nog punten laten liggen.