Haroun vergelijkt: Engelsen kunnen dat onderscheid maken, Belgen niet

Haroun vergelijkt: "Engelsen kunnen dat onderscheid maken, Belgen niet"

Gepubliceerd: zondag 15 november 2020 om 12:00zo 15-11-2020 om 12:00

Laatste update: zondag 15 november 2020 om 12:02zo 15-11-2020 om 12:02

Faris Haroun verdient dezer dagen zijn brood bij Antwerp, de middenvelder heeft echter ook enkele buitenlandse ervaringen achter de kiezen. Zo speelde Haroun in Engeland voor Middlesbrough en Blackpool. De Engelse voetbalwereld verschilt alvast erg hard van de Belgische.

In La Dernière Heure gaat Haroun dieper in op de verschillen tussen voetballen in Engeland en België. "Natuurlijk is het publiek anders, de sfeer daar was zo goed om te voetballen", merkt Haroun op. De middenvelder ziet echter nog een groter verschil. "In België wordt er zo veel aandacht besteed aan het extra-sportieve, een speler die is uitgaat of een nieuwe auto koopt, in Engeland was dat een andere wereld."

"De Engelsen weten hoe ze onderscheid moeten maken tussen wat er op het veld gebeurt en wat er naast gebeurt", vervolgt Haroun. Al was het op het veld ook niet altijd een pretje. "De beledigingen die je te horen krijgt, dat schokte me. Na een verliespartij werd je als een rotte vis beschimpt, maar eens in de kleedkamer was dat voorbij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws