Dat ik mijn kind misschien niet zie opgroeien? Daar denken we niet aan

Dat ik mijn kind misschien niet zie opgroeien? Daar denken we niet aan"

15-11-2020 10:45
2

Miguel Van Damme (27) kondigde zaterdag aan dat hij voor de eerste keer vader wordt. Opvallend: Van Damme vernam dat nieuws amper twee dagen voor zijn nieuwe kankerdiagnose. Hij ging van de hemel naar de hel. 

"Op dinsdag hoorde ik dat ik vader zou worden. Op donderdag zeiden de dokters me na een nieuwe test dat ik uitbehandeld was. Van het absolute hoogtepunt in mijn leven naar het absolute dieptepunt. In amper twee dagen tijd", legt Van Damme uit bij Het Nieuwsblad.

Van Damme droomt al lang van het vaderschap. "Door de leukemie kwam de kinderdroom een beetje op het achterplan terecht. Het was daarna nooit echt een goed moment. Maar we wilden absoluut een kindje samen, dus ik had mijn zaadcellen laten invriezen. In april dit jaar ging het eigenlijk echt beter met mij. Dus we beslisten om niet langer te wachten en er voor te gaan. In augustus kregen we uiteindelijk te horen dat de ivf gelukt was en Kyana dus zwanger was."

Van Damme is echter wel terminaal ziek. Dat bemoeilijkt de zaken uiteraard. "Ik zou echt alles geven om bij de geboorte te zijn. Niet enkel voor mijn kind, maar ook voor de mensen rondom mij. Dat wordt een moment dat ik wil delen met iedereen die me altijd heeft gesteund. Het geeft me extra moed en motivatie om er nóg harder voor te gaan. Ik leef letterlijk naar de geboorte toe. Dat ik mijn kind daarna misschien niet zal zien opgroeien? Eerlijk waar, daar denken wij niet aan."