Delcroix voor het eerst Rode Duivel: Daar zijn we uiteraard fier op

Delcroix voor het eerst Rode Duivel: "Daar zijn we uiteraard fier op"

15-11-2020 10:30 Laatste update: 10:39
2

Hannes Delcroix mocht woensdag zijn debuut maken voor de Rode Duivels. Een mooi moment, ook voor zijn pleegvader Dominique Van Loenhout. Het gezin Van Loenhout heeft Delcroix opgevangen toen hij overkwam uit Haïti. 

Delcroix voetbalde in zijn jonge jaren onder meer bij Antwerp en Beerschot, maar trok op zijn veertiende naar Anderlecht. "Aarts­moeilijke beslissing", geeft Dominique aan bij Het Nieuwsblad. "Gezien zijn historiek ­wilden we hem extra ­beschermen en hem van kortbij ­begeleiden ­indien het fout zou ­aflopen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.”

Nu bouwt Delcroix gestaag aan zijn voetbalcarrière, ook bij de Rode Duivels. "Daar zijn we uiteraard fier op", vertelt Van Loenhout bij Het Nieuwsblad. "Bij de jeugd van Anderlecht was Hannes onomstreden. Maar tegelijk is hij niet de meest opvallende voetballer. Misschien heeft het daarom tot zijn 21ste geduurd."

Delcroix heeft nog altijd een uitstekende band met zijn familie. Hij gaat er elke week op bezoek. "Omdat hij heel goed beseft dat hij in een warm nest is terechtgekomen, zeker op momenten dat we geconfronteerd worden met beelden van aardbevingen en overstromingen in Haïtï. Hij voelt zich geborgen onder de kerktoren."