Spanje wint ook niet van Zwitserland, doelpunt Yaremchuk helpt Oekraïne niet

14-11-2020 22:43

Spanje heeft na het gelijkspel tegen Nederland ook niet van Zwitserland weten te winnen. De formatie van bondscoach Luis Enrique speelde met 1-1 gelijk tegen het Alpenland en zag Sergio Ramos liefst twee strafschoppen missen.

Remo Freuler zette de Zwitsers al in de eerste helft op voorsprong en daar hikte La Roja de rest van de wedstrijd tegenaan. Spanje was de betere partij, maar kreeg de bal maar niet langs de uitblinkende Yann Sommer. De keeper van de Zwitsers eiste een heldenrol voor zich op door ook twee strafschoppen van Sergio Ramos te stoppen. De verdediger van Real Madrid had al zijn 25 strafschoppen daarvoor raak geschoten.

In de slotfase moest de goalie van Borussia Mönchengladbach toch nog capituleren. Invaller Gerard Moreno maakte in de negentigste minuut gelijk en zorgt er daarmee voor dat Spanje nog altijd uitzicht houdt op groepswinst in groep 4 van de Nations League A.

Duitsland - Zwitserland 3-1
Ook Duitsland kwam op achterstand, maar wist de drie punten wel nog uit het vuur te slepen. KAA Gent-aanvaller Roman Yaremchuk maakte de 0-1 namens Oekraïne, maar daarna nam Die Mannschaft de regie in handen. Via twee treffers van Timo Werner en een goal van Leroy Sané werd de achterstand omgezet in een ruime voorsprong. De Duitsers kwamen vervolgens niet meer in de problemen. Bij Oekraïne speelde Eduard Sobol iets meer dan zeventig minuten, hij werd vervangen door RSC Anderlecht-back Bogdan Mikhaylichenko.

Frankrijk - Portugal 1-0
Frankrijk nam ondertussen revanche voor de verloren EK-finale van 2016 tegen Portugal. Waar Eder in Parijs nog matchwinner werd, was die eer nu voorbehouden aan N'Golo Kanté. De middenvelder van Chelsea maakte in de tweede helft de winnende goal. De Fransen waren de betere ploeg, verdienden de overwinning en zijn nu zeker van de finaleronde van de Nations League.