Ramos breekt Europees record van Buffon, Hassan (ex-Anderlecht) moet vrezen

Ramos breekt Europees record van Buffon, Hassan (ex-Anderlecht) moet vrezen

14-11-2020 23:01
1

Sergio Ramos heeft een nieuw record beet. De Spanjaard kwam zaterdag voor de 177ste keer uit voor zijn land en evenaart daarmee het Europese record van Gianluigi Buffon. Nu heeft de verdediger van Real Madrid het wereldrecord in zicht.

Ramos is voortaan de recordinternational in Europa. De 34-jarige verdediger begon in de basis tegen Zwitserland en heeft met zijn 177e cap nu ook het record van Gianluigi Buffon gebroken, die eerder 176 keer uitkwam voor Italië. Daarmee staat Ramos nu ook op een gedeelde vijfde plek op de wereldranglijst. De verdediger denkt echter nog niet aan ophouden en is goed op weg om ook het wereldrecord te breken.

Dat record staat momenteel nog op naam van Ahmed Hassan. De Egyptenaar, die van 2006 tot 2008 uitkwam voor RSC Anderlecht, speelde in totaal 184 interlands voor Egypte. Ook Ahmed Mubarak, Mohamed Al-Deayea en Bader Al-Mutawa hebben voorlopig meer interlands gespeeld dan Ramos.

Er bestaat echter geen twijfel over dat Ramos het wereldrecord binnenkort zal breken. De verdediger is nog steeds een belangrijke pion bij Spanje en wil naar verluidt nog doorgaan tot en met het WK van eind 2022 in Qatar. Daarmee lijkt hij ook goed op weg te zijn om de kaap van 200 interlands te bereiken.

Spelers met meeste interlands (top 5)
1. Ahmed Hassan (184, Egypte)
2. Ahmed Mubarak (179, Oman)
3. Mohamed Al-Deayea (178, Saudi-Arabië)
- Bader Al-Mutawa (178, Koeweit)
5. Claudio Suárez (177, Mexico)
- Sergio Ramos (177 voor Spanje)