Standard in geldnood: 'Vanheusden wordt na dit seizoen weer verkocht aan Inter'

Standard in geldnood: 'Vanheusden wordt na dit seizoen weer verkocht aan Inter'

14-11-2020 11:45 Laatste update: 11:48
16

Standard zit met financiële kopzorgen. De Rouches moeten zo snel mogelijk besparen op de loonlast, maar ook moet voorzitter Bruno Venanzi op zoek naar nieuwe investeerder. Al bestaat ook de kans dat Zinho Vanheusden, nu maandenlang in de lappenmand, verkocht wordt.

Het Belang van Limburg weet namelijk dat Standard deze zomer vrijwel verplicht is om Vanheusden terug te verkopen aan Internazionale. Het betreft een constructie die was opgezet om de Financial Fair Play te omzeilen. Standard kocht de verdediger voor twaalf miljoen euro van de Serie A-club, maar Inter gaf de garantie dat het Vanheusden voor zestien miljoen euro zou terugkopen komende zomer.

Voor Standard kan een verkoop van Vanheusden er alvast voor zorgen dat de licentie voor het seizoen 2021-2022 niet in het gedrang komt. De Rouches wil graag af van de grootverdieners Mehdi Carcela Gonzalez en Duje Cop, maar een transfersom voor het tweetal zal miniem zijn. Een vertrek van Vanheusden kan dan weer wel even voor financiële ademruimte zorgen.