Van den Brom na eerste wedstrijd Genk-België U21: Ik ben aangenaam verrast

Van den Brom na eerste wedstrijd Genk-België U21: "Ik ben aangenaam verrast"

14-11-2020 11:18
6

John van den Brom heeft er zijn eerste week als trainer van KRC Genk opzitten. Vrijdag speelde de beschikbare kern in een oefenwedstrijd 2-2 gelijk tegen de U21 van België, met onder andere Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Marco Kana (RSC Anderlecht). Van den Brom zag dat het goed was.

Jongeren als Rubin Seigers, Luca Oyen en Pierre Dwomoh kregen hun kans. De nieuwe Genk-trainer was aangenaam verrast. "Ik wist dat die jonkies konden voetballen", aldus van den Brom in Het Belang van Limburg. "Maar ik ben vooral aangenaam verrast door de intensiviteit, die zij nu al tonen. Achteraan is de bezetting na onze drie Colombianen niet zo heel breed, dan is het goed om zien dat Seigers zich manifesteert en Kouassi een prima indruk maakt."

Een nieuwe trainer betekent ook nieuwe kansen voor alle spelers, iets waar van den Brom op hamert. "Ik heb het deze week ook gezegd in de kleedkamer, iedereen krijgt de kans om zich te tonen. Al is het maar één helft in een kort partijtje, je moet die proberen te grijpen. Een trainerswissel betekent voor bepaalde spelers altijd een nieuwe start."

"Ik kan alleen maar tevreden terugblikken op mijn eerste week bij KRC Genk. Dankzij de interlandbreak kreeg ik de tijd om rustig kennis te maken met mijn staf en de gewoontes binnen deze club. Op training en tijdens deze korte oefenwedstrijd kreeg ik ook een eerste beeld van onze kern en enkele jongeren, die op de deur kloppen", besluit de Genk-coach.